di 20 maart 2018

Eerste voorzitterspraatje maart 2018

Welkom bij het allereerste voorzitterspraatje van deze nieuwe voorzitter. Afgelopen ledenvergadering heeft Geert de hamer neergelegd. 21 jaar lang stond hij aan het roer van onze vereniging. Hij heeft bestuursleden zien komen en gaan. Tijdens de algemene ledenvergadering ben ik door de leden als nieuwe voorzitter gekozen. De meesten van onze leden zullen mij al vaker gezien, gesproken of gemaild hebben.
Dit voorzitterspraatje wil iedereen op de hoogte houden van ontwikkelingen binnen onze vereniging. Soms wat serieus, soms wat luchtigs. Zo wil ik als voorzitter transparantie geven over BCM’80.

 

Wie ben ik?

Voor de mensen die het toch eventjes kwijt zijn wie ik ook alweer ben.

Mijn naam is Sieuwe Maas en ik ben al bijna 20 jaar lid van de vereniging. Geboren in ‘87 van de vorige eeuw en opgegroeid in Maasbree. Op mijn 11e ben ik, tijdens de grote crisis van ‘98, als jeugdlid begonnen. Ik heb de grote afname van onze jeugdleden meegemaakt en het aantal ook weer zien groeien, al dan niet bewust. Onze trainer Peter heb ik vanaf het begin meegemaakt en samen hebben wij elkaar 20 jaar lang ouder en wijzer zien worden.

Nadat onze vereniging weer lid was geworden van de Nederlandse Badminton Bond ben ik competitie gaan spelen. Elk jaar was het weer de vraag wie mijn teamleden werden. Ik heb nooit jarenlang hetzelfde team gehad. Dat was het geval bij de jeugd en zo ging het verder bij de senioren. Ik heb teamgenoten zien komen en gaan, maar plezier was er altijd en daar ga ik dan ook altijd voor. Gezelligheid samen en vrolijkheid voor jezelf en anderen, daar doe je het toch voor.

In 2007 ben ik als 20-jarige het toenmalige bestuur gaan helpen met de digitale zaken. Mijn opleiding in de ICT zorgde voor veel kennis en algauw hadden we een nieuwe, mooie website die tot de dag van vandaag nog verbeterd en bijgehouden wordt. In 2008 ben ik bestuurslid geworden en 3 jaar later, in 2011, werd ik de nieuwe secretaris. Ik heb als secretaris veel taken geautomatiseerd, zodat het bestuur tijd over had voor andere zaken. In 2018 vond ik het tijd voor iets nieuws en heb ik me kandidaat gesteld voor de functie van voorzitter.

 

Vrijwilligers

Als verse voorzitter wil ik alvast mijn bestuursleden, Martijn, Mandy, Reimke en het tijdelijk ondersteunend bestuurslid Sitske bedanken dat zij samen met mij de club willen besturen. Maar een vereniging wordt misschien wel geleid door het bestuur, maar alleen dankzij onze leden en de ouders van onze jeugdleden kunnen wij blijven bestaan.
Dat BCM’80 een nieuwe voorzitter heeft, betekent niet dat de problemen opgelost zijn. We missen nog steeds bestuursleden en vrijwilligers. Het is algemeen bekend dat in deze tijd elke vereniging een tekort heeft een bestuursleden en vrijwilligers. De vraag is waarom? Voor veel mensen is ook niet echt duidelijk wat een bestuurslid nu eigenlijk doet. Ze zijn bang dat zitting nemen in het bestuur teveel tijd kost, maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn. Wij komen als bestuur één keer per 6 à 7 weken bij elkaar om te vergaderen en te kijken hoe alles verloopt en of er ergens knelpunten zijn. Deze vergaderingen gaan altijd gepaard met wat lekkers en wat geklets. Gezellig is het dan ook zeker.

Bestuursleden zijn ook vrijwilligers en willen hun best doen om de club verder te helpen. Dit willen wij echter niet alleen doen. Wij zoeken nog bestuursleden. Dat zal altijd zo zijn, want ook de huidige bestuursleden zullen een keer stoppen met hun taken.
Je hoeft geen lid te zijn van onze club om te helpen. Ook ouders kunnen helpen.
Kom een keer een vergadering bijwonen. Klets gezellig mee.

Je ziet dan vanzelf hoe het gaat en je zit niet aan een verplichting vast.  
Iedereen kan helpen. Samen houden we de club draaiend.


Toekomst van BCM’80

Een nieuw bestuur, nieuwe ideeën, nieuwe wetgeving en ga zo maar door. De komende tijd willen wij onze communicatie richting de leden gaan verbeteren, omdat deze nog een knelpunt is binnen onze vereniging. Hoe kunnen we dat beter doen, dan via Whatsapp. Iedereen gebruikt het tegenwoordig en het kan razendsnel werken om op de hoogte te blijven. Wie leest er nog elke e-mail die binnenkomt? De meesten zien de titel en vergeten die vervolgens waardoor er onnodig vaak weer extra e-mails verstuurd moeten worden.
Binnenkort zullen onze leden en ouders een uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan Whatsapp groepen. Zo kun je sneller op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws, toernooien, competitiezaken, trainingen en ontwikkelingen binnen de club en in de regio.
Sponsoren vormen een punt dat wat hoger op de agenda komt te staan. Over een paar jaar bestaat de club 40 jaar en dat betekent een feestje, maar daarvoor zijn helaas ook geld en/of goederen nodig. Ook leden kunnen sponsors werven en er zelf geld aan verdienen. Ook dit zal binnenkort weer bij iedereen onder de aandacht worden gebracht.AVG

Misschien dat het voor sommigen onopgemerkt is gebleven, maar er is een nieuwe wetgeving. AVG, Algemene Verordening Gegevensbescherming is een nieuwe privacywetgeving waaraan onze vereniging zich ook moet houden. Deze zorgt voor meer verantwoordelijkheden binnen de club en versterking van de privacyrechten van onze leden. Samen met de Nederlandse Badminton Bond en Stichting AVG zorgen wij ervoor dat onze vereniging aan deze nieuwe Europese wetgeving voldoet. Hierover zullen onze leden ongetwijfeld nog meer horen.

 

Ten slotte

Ik wil Geert nog even apart bedanken voor zijn 21 jaar voorzitterschap. Door hem zijn wij als vereniging geworden, wie we nu zijn.
Verder wil ik alle leden nog bedanken voor hun vertrouwen in ons, als bestuur. Alleen door samen te werken kunnen wij onze vereniging draaiende houden.

Eerste Voorzitterspraatje 20 maart 2018
Eerste Voorzitterspraatje 20 maart 2018
Terug naar boven

Badmintonclub Maasbree / Baarlo '80

Achter de Hoven 4 5993 CR Maasbree NL

51.3587465 6.0490093