Badmintonclub Maasbree 1980, kortweg BCM’80 is opgericht in februari 1980. De badmintonclub is destijds begonnen met een groot aantal enthousiaste badmintonners in een derde deel van de sporthal in Maasbree. 

Uiteraard is er sinds die tijd veel veranderd. Aanvankelijk werd gestart met puur recreatief tijdverdrijf door senioren, maar het enthousiasme liet ook de jongste gezinsleden niet onberoerd. Na de oprichting werd dan ook al snel gestart met een jeugdafdeling. 

Van het een kwam het ander: als je wat kunt, wil je dat ook laten zien. Dus werd in 1983 aansluiting gezocht bij de Nederlandse Badminton Bond (NBB). Sinds die tijd kunnen spelers en speelsters van de club deelnemen aan de door de bond georganiseerde competitiewedstrijden en toernooien. 

Momenteel bestaat de club uit meer dan 100 leden, onder wie ongeveer 70 junioren en 50 senioren. De jongste junioren trainen op vrijdagavond van 18:00u tot 20:00u, terwijl de oudere junioren en senioren op de woensdagavond van 19:00u tot 22:00u trainen en spelen. 
Afgelopen seizoen speelden er 11 teams bond- en regiocompetitie. Deze wedstrijden vinden plaats op de zondagmorgen. 

Ook voor volwassenen die het badminton spel willen leren, kunnen bij de club terecht. Er is een speciale recreanten training op woensdag van 20:00u tot 21:00u. Hierbij leren de sporters technieken en het spel, zodat ze later op de avond nog wat gezellige partijtjes met de recreanten kunnen spelen. 

Als er geen wedstrijden zijn, organiseert BCM’80 vaak toernooien en andere activiteiten, onder andere het groot dubbeltoernooi, familietoernooi, de clubkampioenschappen, smokkeltocht en de grote clubactie. Ook zijn de commissies altijd bezig om losse en leuke activiteiten te bedenken. 

Kijk voor sfeerimpressies eens in onze fotoalbum.

Sponsors

Badmintonclub Maasbree / Baarlo '80

Achter de Hoven 4 5993 CR Maasbree NL

51.3587465 6.0490093