Seniorensport - Senioren

Badminton is er voor alle leeftijden.

Of je nu 6 of 106 jaar bent. Zolang je lichaamsdelen kunnen bewegen, kun je badmintonnen. Een racket is nog geen 100 gram. Een shuttle weegt 5 gram. Een shuttle hoeft vaak maar 7 meter ver te gaan. 
Dankzij het lichte materiaal, het relatief kleine speelveld en de mogelijkheid tot dubbelsport, maakt badminton een ideale sport voor ouderen. 


Seniorensport

Men zegt wel eens "Stilstand is achteruitgang". Zorg er vandaag nog voor dat je blijft bewegen. Als men ouder wordt zullen de fysieke vermogens minder worden. Dit proces wordt versneld als er weinig beweging in het lichaam is.

 

Badminton is een ideale sport

Vele leden van deze sport vinden badminton een goede reden om de vaak voorzichtere ouderen enthousiast te krijgen. Om te beginnen lukt het bijna altijd om de shuttle meerdere malen over te slaan in een rally. Als dit lukt kan er langzaam steeds meer geprobeerd worden. Onze vereniging is heel recreatief. Van beginnende spelers en spelers die maar af en toe komen, tot fanatieke competitiespelers. Voor ieder wat wils.

Bij Badmintonclub Maasbree kun je elke woensdagavond van 19:30u tot 22:00u recreatief sporten. Van 20:00u tot 21:00u is er de mogelijkheid om een extra training te volgen voor beginnende spelers die het spelletje eerst wat beter onder de knie willen krijgen. 

 

Dubbelspel

Bij recreatief spelen wordt er meestal een dubbelspel gespeeld. Je speelt dan samen met iemand tegen twee anderen badmintonners. Een set duurt gemiddeld 8 minuten, dus tijd genoeg om tussendoor te rusten. Een set bestaat uit meerdere rally's. In elke rally wordt er een punt gescoord. Soms door een rally 2-3 slagen. Soms is het meer dan 20 keer op en neer slaan.

 

Badminton zorgt voor betere reactievermogen en conditie

Een beginnende speler is al blij als de shuttle over het net gespeeld wordt. Doordat de tegenstander terugspeelt merk je dat je meer moet gaan bewegen. Naar voren, achteren of zijwaarts. Dat laat je niet over je heen gaan en probeert weer anders te spelen en het de tegenstander juist moeilijk te maken. Je gaat zo door met oefenen tot je overal de shuttle terug kan slaan. Je reactievermogen wordt sneller en ook binnen andere situaties laten dit merken. Denk bijvoorbeeld aan het deelnemen van het verkeer.
Je conditie wordt ook steeds beter. Doordat je snel moet reageren en soms snel moet bewegen zal je conditie steeds verbeteren. Je zal gaan merken dat je uithoudingsvermogen verbetert en je steeds meer aankunt.

 

Badminton is een sport met weinig blessures

Voor het sporten moet je altijd zorgen dat de spieren los en warm gemaakt zijn. Dit kan door van te voren in te lopen en een beetje rek en strek oefeningen te doen. ALs dit goed gebeurt, zullen er nog zelden verstuikte enkels of verzwikte polsen voorkomen.
Badminton is geen contactsport. Je hebt geen lijfcontact met je tegenstander en meestal ook niet met je (dubbel)partner. 

Dit alles maakt badminton een goede sport van jong tot oud. Door te badmintonnen zorg je voor een betere gezondheid.


Mocht je meer willen lezen hoe je actief kunt zijn op je oude dag? Lees dan dit interessante artikel. https://www.c-and-a.com/nl/nl/shop/actief-op-uw-oude-dag

Ouderensport - seniorensport
Ouderensport - seniorensport
Terug naar boven

Badmintonclub Maasbree / Baarlo '80

Achter de Hoven 4 5993 CR Maasbree NL

51.3587465 6.0490093