Vrijwilligersmenu - Zaalwacht

Terug naar vrijwilligersmenu

Vrijwilligersmenu - Zaalwacht

 

Zaalwachten zijn personen die op een competitiezondag tijdens thuiswedstrijden de competitie begeleiden. Tijdens het zaalwacht zijn kun je lekker badmintonwedstrijden kijken en zitten. 


TAKEN ZAALWACHT

  1. De zaalwacht draagt zorg voor een goed verloop van de wedstrijden. Dit gebeurt door het toe- of aanwijzen van de speelbanen. Bepaal aan de wedstrijdtafel door wie er op welke baan wordt gespeeld. (Houd zo veel mogelijk alle banen bezet, indien er veel teams thuis spelen).
  2. Het wedstrijdformulier controleren aan de hand van het teamopstellingformulier, wat elk gast team dient te overhandigen. Bij afwijkingen tussen dit formulier en de geprinte versie van het wedstrijdformulier, dienen de bondsnummers in de EERSTE PLAATS correct te worden weergegeven op het WF (=wedstrijdformulier). Eventueel kan ook de naam van de speler vermeldt worden.
  3. De uitslagen van de partijen moeten correct op het WF ingevuld worden.
  4. Aanvang- en eindtijd van de wedstrijd noteren op het WF.
  5. Houdt toezicht op de netheid in de zaal. Spreek de vervuilers erop aan als ze troep laten liggen. (zet de prullenbak duidelijk in het zicht).
  6. Bij ongeregeldheden of onenigheid op de baan, is de zaalwacht aanspreekpunt.
  7. Als er ook regiowedstrijden staan gepland, dient hiermee rekening te worden gehouden met de toekenning van de banen.


In principe horen de thuisteams de zaal op te bouwen. Indien daar tijd voor is, kan hier door de zaalwacht altijd mee geholpen worden.


Terug naar boven

Badmintonclub Maasbree / Baarlo '80

Achter de Hoven 4 5993 CR Maasbree NL

51.3587465 6.0490093