Vrijwilligersmenu

Zonder leden, geen vereniging!

Een vereniging is voor leden, maar ook door leden. Binnen onze vereniging zijn er vele manieren waarop jij kunt helpen. Voor iedereen (jong/oud, veel/weinig tijd, ...) is er een gepast klusje dat jij kunt doen om jouw steentje bij te dragen.

Kijk eens of je iets geschikt tussen de beschrijvingen hieronder kunt vinden en klik erop voor meer informatie.

 

Lid bestuur

0.5 - 3 uur / week     vacant

Als bestuurslid kun je verschillende taken hebben, afhankelijk van je interesse en tijd. Vast is de bestuursvergadering die eens in de 5-6 weken gehouden wordt. Daarnaast zijn er verschillende taken die verdeeld worden, zoals het organiseren van toernooien, ...

 

Sponsoren aandragen

---     vacant

Natuurlijk is het goed voor de club om sponsoren te hebben, mede doordat de club de contributies dan laag kunnen houden. Dat is natuurlijk mooi voor alle leden, maar draag jij een sponsor aan, dan krijg jij daar ook korting voor op jouw contributienota. Voor meer informatie, zie het “sponsormenu” voor meer informatie wat jij kunt doen.

 

Leider streekcompetitie senioren

1 - 3 uur / maand     vacant

Jij bent het aanspreekpunt als het gaat om de streekcompetitie voor de senioren. Een avond per jaar bespreek jij met andere clubs wanneer er wedstrijden gespeeld gaan worden. Je hoeft geen zaalhuur te regelen, maar zorgt wel voor de spelers en de uitnodigingen.

 

Lid ledenwervingscommissie

1 - 3 uur / maand     vacant

...

 

Training begeleiden

0.5 - 1 uur / week     vacant

Als vereniging ondersteunen we onze trainer tijdens de trainingen door één persoon mee te laten helpen. Wij zijn op zoek naar leden, maar ook ouders, die eens per week / 2 weken willen helpen bij een training van een uur. Je hebt geen kennis nodig van badminton, want het gaat vooral om wat extra begeleiding van de jeugdleden en af en toe eens een shuttle aan te geven.

 

Zaalwacht

2 - 4 uur voor 2 zondagmorgens     vacant

We hebben de laatste jaren best wat teams in de competitie. Meestal op zondagmorgen worden er wedstrijden gehouden. Vaak duren die vanaf 9:00 tot maximaal 13:00 waarbij 2 mensen zorgen voor het uitzetten van de banen, het bijhouden van de wedstrijduitslagen en alles weer netjes opruimen. Je hoeft geen kennis van badminton te hebben, je bent geen scheidsrechter. Daarnaast zal er altijd een ervaren iemand aanwezig zijn die precies weet wat er moet gebeuren.

 

Lid jeugdcommissie

2 uur / week voor 4 maanden     vacant

Als lid van de jeugdcommissie houd je je bezig met het regelen van activiteiten voor de jeugd. Onderdeel hiervan zijn het organiseren van de smokkeltocht, de clubkampioenschappen, het familietoernooi en de Grote Clubactie.

 

Lid kascontrolecommissie

2 uur / jaar     gewenst

Voor de algemene ledenvergadering ga je op bezoek bij de penningmeester om de kascontrole te doen. Dat klinkt als een heel zware taak. Dat is op zich ook waar, want het moet goed gedaan worden. De penningmeester moet alles kunnen verantwoorden. Maar als je alleen al kijkt of “je geen gekke dingen kunt vinden”, of “het bestuur eigenlijk wel contributie betaald” en “waar die representatie kosten nou in gaan zitten”, dan ben je al een heel eind!

 

Leider streekcompetitie junioren

1 - 3 uur / maand     gevuld

Jij bent het aanspreekpunt als het gaat om de streekcompetitie voor de junioren. Twee avonden per jaar vergader je met alle clubs om alles af te stemmen. Je hoeft geen teams samen te stellen, speelschema te maken of de zaalhuur te regelen, wel zorg jij voor de communicatie naar de teams bijv. wanneer ze moeten spelen en wie van de ouders helpt.

 

Leider regiocompetitie (bond)

1 - 3 uur / maand     gevuld

Jij bent het aanspreekpunt als het gaat om de regiocompetitie. Jij verzorgt de communicatie tussen de bond, die de wedstrijden plant, en de teams. Een avond per jaar is er een regionale bondsvergadering over de competitie en algemene bondszaken. Je hoeft geen zaalhuur te regelen, maar voornamelijk houd je je bezig met de communicatie naar teams bijv. wanneer ze moeten spelen en wie van de ouders helpt.

 

Vrijwilligers gezocht
Vrijwilligers gezocht
Terug naar boven

Badmintonclub Maasbree / Baarlo '80

Achter de Hoven 4 5993 CR Maasbree NL

51.3587465 6.0490093