za 25 mei 2019

Resultaat vrijwilligerswervingsactie

Kans is groot dat ook jij telefonisch of persoonlijk benaderd door Vera, Mieke, Yvonne, Sieuwe of Martijn in de afgelopen week. Zij vormden het team binnen de vrijwilligerswervingsactie die contact opgenomen hebben met ongeveer 55 mensen, vrijwilliger of niet.

Van de huidige 72 leden van onze vereniging zijn er 24 mensen die al vrijwilligerswerk hebben gedaan in het afgelopen jaar. Zij kregen de vraag hoe ze dit ervaren hebben en of ze tevreden zijn met hun taak/taken. Van de andere 48 leden en ouders/verzorgers van leden moeten er op het moment van dit schrijven nog 11 personen benaderd worden.

Zoals in het plaatje hieronder te zien is hebben we van 24 nieuwe vrijwilligers een positieve reactie ontvangen. Zij antwoorden ja op onze vraag of ook zij onderdeel willen uit gaan maken van het vrijwilligersteam. Dat is nu al een verdubbeling van het totale aantal vrijwilligers! 17 van die 24 mensen geeft aan dat ze graag incidenteel/sporadisch willen helpen (zoals het zijn van zaalwacht voor een ochtend). De resterende 7 wilden ook helpen bij grotere/gecombineerde taken (zoals het organiseren van een toernooi). Dit is een geweldig resultaat waar het bestuur alleen maar van had durven dromen.

Er is ook een groep niet-vrijwilligers, maar daarvan doen velen al grote vrijwilligerstaken bij andere verenigingen of hebben dat in het verleden bij ons gedaan.

De legenda geeft de categorieën weer, beginnend rechts bovenaan, met de klok mee. De getallen en grootten geven het aantal personen aan per categorie.

Met deze veelbelovende aantallen pakken we nu door. De nieuwe (en al bekende) vrijwilligers zijn /worden uitgenodigd voor een korte bespreking waarin de definitieve taakverdeling, planning en draaiboeken besproken worden.

Nogmaals bedankt voor de vele positieve reacties en we kijken uit naar de samenwerking!

Terug naar boven

Badmintonclub Maasbree / Baarlo '80

Achter de Hoven 4 5993 CR Maasbree NL

51.3587465 6.0490093