zo 06 maart 2016

Badminton Peel en Maas toernooi verslag

Zondag 6 maart was het grote Peel en Maas badmintontoernooi, waaraan alle vijf badmintonverenigingen uit Peel en Maas deelnamen. Dit jaar was Maasbree aan de beurt om het te organiseren.

De foto's staan ondertussen ook op de site. 

Om 10 uur begonnen de eerste wedstrijden in sporthal D’n Adelaer waar Baarlo, Helden, Kessel, Maasbree en Meijel de strijd tegen elkaar aangingen om kampioen van Peel en Maas te worden. Huidige kampioen Meijel kreeg de kans om zijn wisselbeker te verdedigen.

Het toernooi, bedoeld voor de recreanten en vooral gezelligheid, is vijf jaar geleden begonnen als Peel en Maastoernooi. Van tevoren was dit het 4- dorpentoernooi, maar sinds de naamsverandering van de gemeente en de deelname van een vijfde club werd dit toernooi omgetoverd in Peel en Maastoernooi.

Zondag werden verschillende onderdelen gespeeld, zoals dames-, heren-, en gemengd dubbel. De meeste wedstrijden waren spannend om te zien en er zaten heel wat 3-setters bij. In de pauze werd er uitgebreid gesmuld van de Limburgse vlaaien. Na de pauze werd er nog doorgespeeld tot half 3, waarna de organisatie de punten bij elkaar ging tellen. Onder leiding van de voorzitter van BCM’80, Geert Peeters, werden de winnaars bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking in de kantine. .
Heren dubbel:  5. Maasbree 4. Kessel 3. Helden 2. Baarlo 1. Meijel 
Dames dubbel: 5. Kessel 4. Baarlo 3. Maasbree 2. Helden 1. Meijel
Gemengd dubbel:  5. Kessel 4. Helden 3. Maasbree 2. Baarlo 1. Meijel
De uitslag toont duidelijk de winnaar op elk terrein. Meijel mocht de wisselbeker weer mee naar huis nemen om die volgend jaar te gaan verdedigen in Baarlo. 

Sitske Verstappen tijdens het groot Badminton Peel en Maas toernooi 2016
Sitske Verstappen tijdens het groot Badminton Peel en Maas toernooi 2016
Terug naar boven

Badmintonclub Maasbree / Baarlo '80

Achter de Hoven 4 5993 CR Maasbree NL

51.3587465 6.0490093